Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Rozmícháme je se solamylem, vejcem a vodou. Celerové stonky očistíme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na rozpáleném oleji orestujeme maso doběla a přidáme celer. Vše dochutíme solí a krátce osmahneme. Pak směs ochutíme vegetou, octem a vše dobře promícháme. Do takto připravené kuřecí směsi nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek a odstavíme.
Kuřecí prsa s celerem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory a sklenice bílého vína.
2 kuřecí prsa
2 střední cibule
2 mrkve
celer ( množství cca jako mrkev)
bílé zelí-polovina menší hlávky
2 stroužky česneku
lžička Vegety,
karí (1 kostka Vitana)
2 lžíce oleje,
slepičí vývar z kostky 1/2 l
sojová omáčka -1 lžička
sůl,pepř,pažitka
příprava :10 min.
vaření: cca 25 min
Nadrobno krájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuře předem posypané vegetou a restujeme do zahnědnutí. Potom přidáme na plátky krájenou mrkev a druhou cibuli, na kostky pokrájený celer a zelí. Zakapeme lžičkou sojové omáčky a dále vše asi 5 minut restujeme. Podlejeme slepičím vývarem a cca 15 minut dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme karí kostku s česnekem krájeným na plátky, krátce ještě podusíme a případně zahustíme lžičkou hotové granulované jíšky Vitana.Posypeme pažitkou a přidáme dle chuti drcený černý pepř.Podáváme nejlépe s rýží nebo s brambory.