Recept na kuřecí maso dušené se sterilovaným zelím a kysanou smetanou. Rozhodně vyzkoušejte!
Hodnocení
2.9
/ 5 (1209x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
3 lžíce
olej
1-2 ks
cibule
200 g
kysaná smetana
4 ks
kuřecí prsíčka
200 g
sterilované zelí
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř
mletá sladká paprika
na obalení
hladká mouka
Postup přípravy
Kuřecí prsa na povrchu několikrát nařízneme. Osolíme je, okořeníme a zlehka obalíme v mouce.
Na směsi oleje s máslem zlehka osmahneme očištěnou a nakrájenou cibuli. Přidáme kuřecí prsa a po obou stranách je opečeme. Vmícháme sterilované zelí a společně dusíme doměkka. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a již jen krátce prohřejeme.
Kuřecí prsa po maďarsku podáváme s houskovými knedlíky.