Kuřecí prsa po bavorsku

Kuřecí prsíčka s vynikající žampionovou omáčkou.


4.026x
35 min
2×

Ingredience

1 lžíceolej
4 kskuřecí prsa
špetkačerstvě mletý barevný pepř

podle chuti

sůl
mletý čtyřbarevný pepř

omáčka

1 kelímeksmetana ke šlehání
1 kostkazeleninový vývar Knorr
1 konzervasterilované žampiony v solném nálevu

na ozdobu

kudrnka

Postup přípravy

Kuřecí řízky si připravíme klasickým způsobem: Nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Nejlépe čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem. Na pánvi zakápnuté troškou oleje opečeme z obou stran dozlatova. Poté řízky vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku dáme žampiony z konzervy i se šťávou a přidáme šlehačku. Ještě dochutíme kostičkou zeleninového knorru, solí a pepřem. Vše provaříme do hladké omáčky. Na talíř dáme v teple uschované řízečky, které přelijeme žampionovou omáčkou. Podáváme s hranolky nebo s americkými brambory. Kuřecí prsa po bavorsku ještě před podáváním ozdobíme snítkou kudrnky.
user-icon

autor Kajty

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí prsa po bavorsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena