Kuřecí prsa na tymiánovém medu

Jednoduchý a rychlý recept na skvělé kuřecí nudličky marinované v medu, tymiánu a citronu. Recept je na 1 porci.


3.1169x
20 min

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízek podle potřeby odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Jak chceme. Jen lehce je osolíme.

Připravíme si marinádu. Med smícháme s olejem, citronovou kůrou a tymiánem.

Kostky nebo nudličky vložíme do marinády a promícháme. Vše necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.

Druhý den si rozpálíme pánev a marinované maso do něj vyklopíme. Pánev musí být opravdu rozpálená a celé restování musí být rychlé a prudké, aby tymián nestihl zhořknout.

V závěru smažení můžeme maso zahustit a zjemnit přidáním smetany.

Hotové nudličky podáváme s rýží a omáčkou.
user-icon

autor terrynka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa na tymiánovém medu

Zpět na recept