Kuřecí prsa na tymiánovém medu

Jednoduchý a rychlý recept na skvělé kuřecí nudličky marinované v medu, tymiánu a citronu. Recept je na 1 porci.


3.1169x
20 min

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízek podle potřeby odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Jak chceme. Jen lehce je osolíme.

Připravíme si marinádu. Med smícháme s olejem, citronovou kůrou a tymiánem.

Kostky nebo nudličky vložíme do marinády a promícháme. Vše necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.

Druhý den si rozpálíme pánev a marinované maso do něj vyklopíme. Pánev musí být opravdu rozpálená a celé restování musí být rychlé a prudké, aby tymián nestihl zhořknout.

V závěru smažení můžeme maso zahustit a zjemnit přidáním smetany.

Hotové nudličky podáváme s rýží a omáčkou.
user-icon

autor terrynka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa na tymiánovém medu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.