Kuřecí prsa na medu a bylinkách

Kombinace bylinek, másla a medu dodává masu úžasnou chuť. Upravené maso je lákavé i svou vůní.


3.5109x
30 min
7×

Postup přípravy

Kuřecí prsa opláchneme ve studené vodě a zlehka naklepeme paličkou na maso. Po obou stranách ho osolíme a posypeme všemi druhy koření.

Maso smažíme na pánvi v rozpáleném olej asi 10 minut. Během smažení plátky masa obracíme. Když je maso měkké a opečené, necháme pod ním rozpustit 2 lžíce másla a 2 lžíce medu.Společně ještě asi 2 minuty smažíme, dokud maso a vzniklá šťáva nezíská zlatavou a skleněnou barvu. Pak můžeme servírovat. Maso na talíři přeléváme vypečenou šťávou.

Kuřecí prsa na medu a bylinkách můžeme podávat s uvařenými nebo upečenými bramborami, či hranolky. Výborně ale chutná i s upečeným toustovým chlebem. Je vhodné doplnit oblohou ze zeleniny nebo zeleninovým salátem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa na medu a bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká