Kuřecí prsa Gurmán

Zvýrazňující chuť dodává kuřecímu masu právě stejnojmenné koření Gurmán.


3.0166x
45 min

Ingredience

sůl
mletý černý pepř
4-6 plátkůkuřecí prsní řízek
koření Gurmán

omáčka

sůl
150 gmáslo
2 kscibule
250 mlsmetana
2 ksrajče
mletý černý pepř
0.5 kspaprika (žlutá)
0.5 kspaprika (zelená)
koření Gurmán
1 sklenkazeleninové lečo

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a papriku nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky. Cibuli smažíme na másle než zesklovatí, přidáme papriky, rajčata a ještě krátce osmahneme. Zeleninové lečo scedíme a přimícháme k osmažené zelenině. Zalijeme smetanou a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Zeleninovou smetanovou omáčku opepříme, posolíme. Můžeme ochutit také kořením Gurmán.

Hranolky nerozmrazujeme, nasypeme na plech, a pečeme při 220°C dozlatova v troubě. Příprava trvá 20 minut.

Maso zlehka naklepeme, posypeme kořením Gurmán a smažíme zprudka po obou stranách. Podle chuti osolíme a opepříme. Asi za 10 minut je maso měkké a opečené.

Kuřecí prsa Gurmán podáváme s hranolky, zalijeme zeleninovou smetanovou omáčkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa Gurmán

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena