Recept na polévku z kuřecího masa, kořenové zeleniny a hub.
Hodnocení
3.3
/ 5 (15x)
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vejce1 ks
Máslo2 lžíce
Cibule1 ks
Celer1 ks
Mrkev1 ks
Petržel1 ks
Žampiony10 dkg
Bobkový list2 ks
Nové koření5 kuliček
Celý pepř4 kuličky
Kuřecí špalíčky5 ks
Na ozdobu
Petrželka
Podle potřeby
Voda
Postup přípravy
Kuřecí špalíčky uvaříme v osolené vodě společně s částečně oloupanou celou cibulí a kořením doměkka.
Mezitím nastrouháme očištěnou kořenovou zeleninu na hrubším struhadle.
Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přidáme nastrouhanou zeleninu, po pár minutách podlijeme trochou vody a podusíme asi 25 minut.
Na posledních deset minut přidáme k zelenině na plátky nakrájené očištěné žampiony.
Uvařený kuřecí vývar přecedíme přes cedník a čistým vývarem zalijeme směs zeleniny a žampionů. Uvedeme k varu a nakonec přidáme rozšlehaný žloutek (bílek nebudeme potřebovat), který za stálého míchání pár minut povaříme v polévce.
Mezitím obereme uvařené kuřecí maso, které nakonec přidáme do polévky.
Hotovou polévku servírujeme na talíř a posypeme nasekanou petrželkou.