Vaření.czReceptyKuřecí polévka s krupicovou zavářkou

Kuřecí polévka s krupicovou zavářkou

Recept na sytou polévku s kuřecím masem a krupicovou zavářkou. Tuto polévku můžeme servírovat i samostatně s pečivem třeba k večeři.


3.511x
90 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
40 gmáslo
1 kscibule
0.3 ksceler
1200 mlvoda
0.5 kskuře
0.3 kspórek
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
10 kuličekcelý černý pepř
80 gdětská krupička

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
sušený libeček

Postup přípravy

Menší kuře očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, pórek, neoloupanou cibuli a očištěné stroužky česneku. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření (bobkový list, nové koření a celý černý pepř) a zvolna vaříme 60 - 80 minut doměkka. Mezitím si připravíme krupicovou zavářku s vejcem. Na rozpuštěném másle opražíme krupičku do světle růžové barvy. Poté přidáme vejce a pilně mícháme, dokud nevzniknou malé hrudky. Zavářku odložíme stranou a necháme vychladnout. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru, kůži odstraníme a obrané maso natrháme po vláknech na kousky. Vývar se zeleninou a kořením přecedíme do jiného hrnce. Mrkev nakrájíme na plátky a zbývající zeleninu již nepoužíváme. Vývar přivedeme k varu, vmícháme krupicovou zavářku a zvolna vaříme asi 2 - 3 minuty. Pak do polévky vložíme kuřecí maso a mrkev a podle potřeby dochutíme solí, sušeným libečkem a nasekanou petrželkou. Kuřecí polévku s krupicovou zavářkou rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí polévka s krupicovou zavářkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena