Kuřecí polévka 1

Kuřecí polévka s masem a srdíčky.


4.137x
160 min
7×

Postup přípravy

Cibuli zbavíme nečistot, ale necháme ve slupce, rozpůlíme a v hrnci nasucho opražíme do zlatohněda. Pak přidáme vodu, kousky kuřete (např. vrchní stehna) a srdíčka. Kdo nemá rád srdíčka, použije více masa. Vaříme asi 2 hodiny.

Vývar se musí vařit velmi zvolna! Hnědou pěnu na povrchu nesbíráme, sama zmizí.

Když je vývar hotov, přecedíme ho přes utěrku. Pokrájíme maso a srdíčka (tepny vykrojíme a do polévky nedáváme), a vložíme zpátky do vývaru.

Kořenovou zeleninu nebo mraženku (já používám mraženku, je v ní více druhů zeleniny, např. Wok směs na polévku je vynikající) orestujeme na trošce másla a dáme do vývaru.

Necháme změknout a naposled do kuřecí polévky přidáme nudle nebo písmenka. Osolíme podle chuti.
user-icon

autor Morkon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí polévka 1

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.