Kuřecí pokušení

Jemně pikantní kuřecí směs. Jednoduchý recept.


4.813x
25 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Dále si přichystáme větší papriky, které omyjeme a nakrájíme také na malé kousíčky. Konzervu Mexiko Bonduelle scedíme. S masem máme dvě možnosti. Buď ho do koření naložíme, nebo vše děláme rovnou na pánvi, což je rychlejší a stejně dobré.

Na pánvi si pomaličku rozehřejeme olej, na který dáme maso, osolíme, přidáme koření. Množství koření je orientační. Pokud neseženete koření kuře tabaco, nevadí. Kořením nešetříme a opékáme. Když je maso opečené, přidáme papriky, promícháme a pod pokličkou dusíme. Když jsou papriky měkké, přisypeme nakonec směs mexiko - hrášek, kukuřice, paprika. Můžete použít i čerstvou zeleninu, určitě bude moc dobrá. Používám konzervovanou, je vyzkoušená a na chuti nic nekazí. Papriky i maso pustí šťávu. Tu zahustíme kečupem. Pokud se vám zdá šťávy málo, můžete přilít vodu. Kečup zhostí svou práci dokonale. Chuť jen dokreslí, ale nepřebije.

Kuřecí pokušení podáváme nejlépe s hranolky nebo americkým bramborem. Kuřecí pokušení podáváme teplé.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí pokušení

Zpět na recept