Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem

Určitě oceníte snadnou a rychlou přípravu chutného jídla, připraveného na čínský způsob.


4.612x
45 min
2×

Postup přípravy

Sušené houby namočíme asi na 15 minut do vody, aby změkly. Pak vodu slijeme a z hub ji zlehka vymačkáme. Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky.

Kuřecí prsa propláchneme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na plátky a promícháme se lžičkou solamylu. Bambus scedíme a necháme okapat.

V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku - solamyl s cukrem, octem, sójovou omáčkou a vodou. Důkladně rozkvedláme.

Nakrájené papriky a cibuli zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme bambus a houby. Společně chvíli smažíme, pak přilijeme ingredience na omáčku a za tepla promícháváme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme na mírném ohni prohřívat. Podle chuti opepříme a dosolíme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přilijeme vodu nebo naopak. Když bude moc řídká , rozkvedláme ještě trochu solamylu s trochou vody a přimícháme.

Na jiné pánvi zprudka osmažíme kuřecí plátky. Posypeme kari kořením, pepřem a promícháme.

Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem podáváme s rýží. Na talíře rozdělíme zeleninu s omáčkou a na ni poklademe osmažené plátky kuřecího masa.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem

Zpět na recept