Kuřecí plátky s pórkovou omáčkou

Dušené kuřecí plátky s jemnou smetanovo-pórkovou omáčkou podáváme s americkými bramborami nebo rýží.


4.828x
35 min
2×

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Lehce je zaprášíme hladkou moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Část koleček odložíme na ozdobu.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Podlijeme vínem a vývarem, přidáme pórek a pod poličkou udusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme do hladka. Vmícháme smetanu, vrátíme kuřecí plátky a vše prohřejeme, ale již nevaříme.

Kuřecí plátky s pórkovou omáčkou podáváme s opečenými bramborami nebo rýží. Zdobíme usekaným pórkem.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky s pórkovou omáčkou

Zpět na recept