Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou

Bylinky si opět získávají své místo v naší kuchyni. Pokrmům dodávají výraznou chuť a vůni. Je tomu tak i u bazalky, používané hlavně v italské kuchyni.


3.1195x
45 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
olej na smažení
mletá sladká paprika
4 kskuřecí prsní řízek

omáčka

sůl
50 gmáslo
2 snítkypetrželka
100 mlmléko
2 kscibule
250 mlsmetana
2 snítkyčerstvá bazalka
mletý černý pepř

na ozdobu

rajče
paprika (zelená)

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Bazalku a petrželku nasekáme najemno. Česnek utřeme se solí.

Maso zlehka naklepeme, potřeme česnekem se solí a opečeme dorůžova na rozehřátém oleji. Ochutíme červenou sladkou paprikou. Opečené maso z pánve vyjmeme.

Na pánev s olejem po smažení masa nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji než zesklovatí. Přidáme máslo a když se rozpustí, přilijeme smetanu, mléko a přisypeme nasekané bylinky. Bylinkovou omáčku 2 minuty povaříme, přisolíme a opepříme. Čerstvou bazalku a petrželku můžeme nahradit v obou případech 1 lžičkou sušených nebo drcených bylinek.

Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou podáváme s pečenými bramborami, s rýží nebo hranolky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.