Kuřecí plátky na žampionech

Recept na kuřecí plátky s chutí česneku, tymiánu a rozmarýnu zapečené se žampiony.


4.19x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme a upravíme na 4 silnější řízky. Maso osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, polovinu dávky prolisujeme a promícháme s mlékem, do kterého vložíme kuřecí prsa. Takto naložené kuřecí necháme v chladu alespoň 3 hodiny odležet . Druhou polovinu česneku a očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

Kuřecí řízky vyjmeme z ochuceného mléka, osušíme, rychle opečeme z obou stran na 3 lžících másla a přendáme do pekáčku. Na výpeku necháme zesklovatět plátky česneku, vmícháme žampiony, rozmarýn a tymián. Vše za stálého míchání zvolna opékáme, dokud houby nezmění barvu. Pak přidáme zbývající máslo a směs zaprášíme moukou, ještě asi 2 minuty restujeme. Vmícháme hořčici, přilijeme vývar a krátce povaříme.

Ochucené žampiony s omáčkou nalijeme na kuřecí plátky a v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut zapékáme.

Kuřecí plátky na žampionech s chutí česneku a bylinek servírujeme s rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky na žampionech

Zpět na recept