Kuřecí plátek v pikantním bešamelu

Recept na kuřecí prsa v jemné omáčce ochucené pikantním kořením, která podáváme se zlatavými pečenými bramborami.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Kuřecí plátky nakrájíme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a jemně posypeme mletou pálivou paprikou. Lze připravit i nepikantní verzi, nahradíme sladkou paprikou, která je však důležitá pro správnou barvu masa i omáčky.

Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém maso zlehka osmažíme, až začne poušťět šťávu. Maso vyndáme na talíř, šťávu zahustíme špetkou mouky a zjemníme mlékem nebo trochou sladké smetany. Můžeme dochutit solí. Opět vložíme maso a necháme prohřát.

Mezitím si připravíme brambory, které oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, znovu propláchneme a smícháme v míse ve směsi olivového oleje, soli, bílého pepře, sladké papriky a majoránky. Vše dobře promícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Brambory pečeme cca 45 minut na 180 °C, zhruba po dvaceti minutách promícháme a pečeme dozlatova.

Kuřecí plátek v pikantním bešamelu podáváme s pečenými brambory jako přílohou a na talíři můžeme dozdobit hrstkou salátu.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátek v pikantním bešamelu

Zpět na recept