Vaření.czReceptyKuřecí plátek se slaninou a fazolkami

Kuřecí plátek se slaninou a fazolkami

Kuřecí maso s fazolkami vypadá a chutná báječně. Jeho příprava není vůbec složitá.


4.721x
45 min
3×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
4 plátkygouda
4 plátkyanglická slanina
4 plátkykuřecí prsní řízek
1 lžičkapapriková vegeta
400 gčerstvé fazolové lusky

omáčka

1 lžičkacukr
2 lžičkysolamyl
2-3 lžičkysójová omáčka
150-200 mlstudená voda
2-3 lžičkyfeferonová pasta nebo chilli omáčka

podle potřeby

olej
sůl

Postup přípravy

Fazolové lusky propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oschnout. Konce lusků odkrojíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnečku rozmícháme solamyl se studenou vodou, chilli omáčkou, cukrem a sójovou omáčkou. Fazolové lusky smažíme zprudka na rozpáleném oleji, smažíme je "dokřupava?. Ke konci smažení přidáme i česnek pokrájený na plátky. Necháme ho krátce osmahnout a pak k fazolkám přilijeme připravenou omáčku ze solamylu a chilli. Mícháme a prohříváme, do zhoustnutí omáčky. Podle chuti přisolíme. Kuřecí prsa zlehka naklepeme, okořeníme a z obou stran osmažíme dozlatova. Z omáčky vyjmeme několik fazolových lusků (na každý plátek masa asi 4). Lusky zabalíme do anglické slaniny, položíme na kuřecí maso a překryjeme plátkem sýra. Maso pak ještě chvíli na pánvi prohříváme, dokud se sýr neroztaví. Kuřecí plátky s fazolkami podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky. Přílohu překryjeme osmaženými fazolkami s chilli omáčkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátek se slaninou a fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena