Když je sklovitá, přidáme anýz a kousek celé skořice spolu s celou dávkou rýže.
Za stálého míchání počkáme, až většina rýže změní barvu na mléčnou.
Ihned přidáme veškerý studený kuřecí vývar a vše přivedeme do varu.
Oheň stáhneme na minimum, přidáme sůl a pepř, zamícháme. Základ pilafu přikryjeme pokličkou a necháme dusit 25 minut. Pokličku nezvedneme, až na konci 25ti minut!
Mezi tím nakouskujeme vařené kuřecí maso.
Opečeme mandle na sucho.
Když je rýže hotová, vyjmeme anýz a skořici.
Pak vmícháme připravené kuřecí a praženou směs z pánve.
Kuřecí pilaf dochutíme solí, pepřem a 1 lžící neslaného másla. Nakonec promícháme a je hotovo. Ozdobíme jarní cibulkou nebo sekanou pažitkou a ihned podáváme.
No autor zřejmě trochu opisoval, protože výraz postatio se používá v angloamerických zemích a značí to, čemu se u nás říká pistácie. Ale jinak dobrý, použil jsem tam kuřecí prsa z Babišovy těžkotonážní slepice, které se musí kvůli poživatelnosti nějakou dobu vařit či dusit, aby vytuhla. Akorát na ty mandle ve finiši jsem zapomněl, takže si dám čoskoro repete, půlka toho slepičího vemene mi totiž ještě zbyla.