Kuřecí pilaf 1

Netradiční způsob úpravy kuřete. Doplníme o rozinky, nasekané mandle a různé druhy koření.


4.115x
75 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
1 lžícepetrželka
1 kskuře
1 lžičkakari
1 lžičkacukr krupice
1 lžíceestragon
2 lístkybobkový list
2 lžícenasekané mandle

podle chuti

sůl

příloha

3-4 šálkyvývar
2 lžícerozinky
2 šálkyrýže
3 kshřebíček
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

na ozdobu

2 lžícenasekané mandle

Postup přípravy

Kuře uvaříme s bylinkami a bobkovým listem ve slané vodě.

Propranou rýži opečeme na dvou lžících oleje, zalijeme vývarem, přidáme koření, rozinky a sůl. Podusíme doměkka.

Na zbytku oleje opečeme dohněda nakrájené kuřecí maso (bez kosti) spolu s mandlemi, kari a lžičkou cukru.

Spojíme s rýží a posypeme mandlemi. Pokrm kuřecí pilaf má být nasládlý a ostrý.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí pilaf 1

Zpět na recept