Kuřecí paella

Tradiční španělské jídlo s kuřetem.


3.31228x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 lžíceolivový olej
bílý pepř
sůl podle chuti
1 ksčervená kapie
1 ksstřední cibule
1 ksoranžová kapie
200 gnaťová cibulka
250 gdlouhozrná rýže
4 kskuřecí spodní stehno
špetka mletého šafránu
1.2 lzeleninový vývar (i z kostky)
100 gmražený hrášek
2 lžícelimetková šťáva

Postup přípravy

Cibuli, česnek a papriky nakrájíme na kostičky, naťové cibulky na kolečka.

V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí stehna. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme.

V horkém vypeku podusíme cibuli. Přidáme česnek, papriku i naťové cibulky a vše orestujeme. Potom přidáme rýži. Krátce podusíme, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu.

Kuřecí stehna položíme na rýži a přikryté dusíme při nízké teplotě asi 35 minut. Na posledních 10 minut přidáme do hrnce hrášek.

Stehna vyjmeme a rýži pikantně dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše dáme na talíř. Paellu můžeme ještě ozdobit petrželkou a plátky limetky

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí paella

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena