Křehké kuřecí maso v pikantní zeleninové omáčce.
10 stroužků | česnek |
sůl | |
1 plechovka | rajčata |
1 ks | cibule |
100 g | žampióny |
2 lžíce | rajčatový protlak |
400 g | kuřecí prsa |
1 lžíce | čerstvý zázvor |
provensálské koření | |
3 lžičky | kukuřičný škrob |
mletý černý pepř | |
1 ks | paprika (žlutá) |
1 ks | paprika (zelená) |
1 ks | cuketa ( mladá) |
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a smícháme s kukuřičným škrobem rozmočeným v lžíci vody. Maso necháme chvíli odležet.
Žampiony oloupeme, otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na plátky a podusíme. Pokud chceme, můžeme místo nich použít sterilované žampiony, které dusit nemusíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata zcedíme a nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nastrouháme.
Na pánvi wok rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka restujeme asi 3 - 4 minuty.
Maso vyndáme a uložíme do tepla. Do pánve Vložíme cibuli a po chvilce česnek. Pak přidáme papriku a cuketu. Chvíli zeleninu podusíme a přidáme rajčata, protlak, žampióny, nastrouhaný zázvor a 3 špetky provensálského koření. Směs přivedeme k varu a 15 minut dusíme. Pak do ní zpátky vmícháme kuřecí nudličky. Kdo má rád ostřejší jídlo, může směs zastříknout chilli omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo chléb.
autor Shoshon
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.