10 stroužků | česnek | |
sůl | ||
1 plechovka | rajčata | |
1 ks | cibule | |
100 g | žampióny | |
2 lžíce | rajčatový protlak | |
400 g | kuřecí prsa | |
1 lžíce | čerstvý zázvor | |
provensálské koření | ||
3 lžičky | kukuřičný škrob | |
mletý černý pepř | ||
1 ks | paprika žlutá | |
1 ks | paprika zelená | |
1 ks | mladá cuketa |
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a smícháme s kukuřičným škrobem rozmočeným v lžíci vody. Maso necháme chvíli odležet.
Žampiony oloupeme, otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na plátky a podusíme. Pokud chceme, můžeme místo nich použít sterilované žampiony, které dusit nemusíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata zcedíme a nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nastrouháme.
Na pánvi wok rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka restujeme asi 3 - 4 minuty.
Maso vyndáme a uložíme do tepla. Do pánve Vložíme cibuli a po chvilce česnek. Pak přidáme papriku a cuketu. Chvíli zeleninu podusíme a přidáme rajčata, protlak, žampióny, nastrouhaný zázvor a 3 špetky provensálského koření. Směs přivedeme k varu a 15 minut dusíme. Pak do ní zpátky vmícháme kuřecí nudličky. Kdo má rád ostřejší jídlo, může směs zastříknout chilli omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo chléb.
Autor:Shoshon
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena