Kuřecí na letních kopřivách

Mladé vrcholky starších kopřiv v čínské kuchyni s nudličkama z kuřecích prsíček.


3.086x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme kolmo přes vlákna na 1cm silné nudličky. Pokapeme sójovou omáčkou, přihodíme bobkové lístky, malé světlezelené vrcholky kopřiv a vše pořádně promneme. Necháme v chladu uležet.

Divokou rýži dáme asi do 2l vlažné vody. Přidáme 2 lžičky vegety.

Asi po 3 hodinách sebereme sítkem vyplavané svrchní lupínky rýže. Vaříme v původní ochucené vodě 16 minut.

V kvalitní wok pánvi na maximálně rozpáleném oleji osmahneme kuřecí prsa do zlatohněda a vyjmeme bobkové listy.

Omáčku z WOK pánve můžeme zahustit solamylem.Podáváme v samostatné misce.

Rýži a maso podáváme odděleně. Každý si nabere podle vlastní chuti. K masu můžeme přidat i mořské řasy a salát podle chuti.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na letních kopřivách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.