Kuřecí na letních kopřivách

Mladé vrcholky starších kopřiv v čínské kuchyni s nudličkama z kuřecích prsíček.


3.086x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme kolmo přes vlákna na 1cm silné nudličky. Pokapeme sójovou omáčkou, přihodíme bobkové lístky, malé světlezelené vrcholky kopřiv a vše pořádně promneme. Necháme v chladu uležet.

Divokou rýži dáme asi do 2l vlažné vody. Přidáme 2 lžičky vegety.

Asi po 3 hodinách sebereme sítkem vyplavané svrchní lupínky rýže. Vaříme v původní ochucené vodě 16 minut.

V kvalitní wok pánvi na maximálně rozpáleném oleji osmahneme kuřecí prsa do zlatohněda a vyjmeme bobkové listy.

Omáčku z WOK pánve můžeme zahustit solamylem.Podáváme v samostatné misce.

Rýži a maso podáváme odděleně. Každý si nabere podle vlastní chuti. K masu můžeme přidat i mořské řasy a salát podle chuti.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na letních kopřivách

Zpět na recept