Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem

Kuřecí nudličky se smetanovou omáčkou a domácím knedlíkem.


4.318x
60 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme maso, kari, sůl, med i podravku a dusíme asi 30 minut.

Během pečení podléváme podle potřeby vývarem. Jakmile je maso měkké, přidáme smetanu smíchanou s kečupem a hořčicí, podle potřeby omáčku zahustíme jíškou.

Na knedlíky smícháme všechny ingredience a nakonec vmícháme na kostičky nakrájené rohlíky. Těsto rozdělíme do tří olejem dobře vymazaných hrnků a uzavřeme je potravinářskou fólií. Hrnky vložíme do hrnce, do poloviny je zalijeme vodou a přiklopíme pokličku. Vaříme 30 minut, potom do jednoho hrnku doprostřed píchneme špejlí, pokud se těsto nelepí, tak jsou knedlíky hotové. Necháme je mírně vychladnout a nakrájíme na kolečka.

Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky kiwi a brusinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na kari s hrnkovým knedlíkem

Zpět na recept