Kuřecí řízky dušené na kořenové zelenině podávané v brusinkovo - žampionové omáčce. Recept je poměrně náročný.
sůl | |
1 l | vývar |
1 ks | cibule |
250 g | žampióny |
1 ks | celer |
2 ks | mrkev |
2 ks | petržel |
pepř | |
4 lžíce | hladká mouka |
5 lžic | brusinkový kompot |
4 ks | kuřecí řízky |
1 lžička | citonová šťáva |
Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi zpěníme máslo a řízky na něm osmahneme. Podlijeme je, přidáme kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka.
Z másla a mouky připravíme jíšku. Když začne růžovět, zalijeme ji vývarem, přidáme brusinkový kompot a omáčku povaříme.
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampióny, před koncem je podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do brusinkové omáčky. Maso vytáhneme ze zeleniny. Tu rozmixujeme a rovněž přidáme do omáčky. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme.
Vhodnou přílohou je hrnečkový nebo houskový knedlík.
autor alakuf
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.