Kuřecí řízky dušené na kořenové zelenině podávané v brusinkovo - žampionové omáčce. Recept je poměrně náročný.
sůl | |
1 l | vývar |
1 ks | cibule |
250 g | žampióny |
1 ks | celer |
2 ks | mrkev |
2 ks | petržel |
pepř | |
4 lžíce | hladká mouka |
5 lžic | brusinkový kompot |
4 ks | kuřecí řízky |
1 lžička | citronová šťáva |
Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi zpěníme máslo a řízky na něm osmahneme. Podlijeme je, přidáme kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka.
Z másla a mouky připravíme jíšku. Když začne růžovět, zalijeme ji vývarem, přidáme brusinkový kompot a omáčku povaříme.
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampióny, před koncem je podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do brusinkové omáčky. Maso vytáhneme ze zeleniny. Tu rozmixujeme a rovněž přidáme do omáčky. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme.
Vhodnou přílohou je hrnečkový nebo houskový knedlík.
autor alakuf
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena