Kuřecí na brusinkách

Kuřecí řízky dušené na kořenové zelenině podávané v brusinkovo - žampionové omáčce. Recept je poměrně náročný.


3.2392x
120 min

Postup přípravy

Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.



Na pánvi zpěníme máslo a řízky na něm osmahneme. Podlijeme je, přidáme kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka.



Z másla a mouky připravíme jíšku. Když začne růžovět, zalijeme ji vývarem, přidáme brusinkový kompot a omáčku povaříme.



Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampióny, před koncem je podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do brusinkové omáčky. Maso vytáhneme ze zeleniny. Tu rozmixujeme a rovněž přidáme do omáčky. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme.



Vhodnou přílohou je hrnečkový nebo houskový knedlík.

user-icon

autor alakuf


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na brusinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.