Kuřecí měšec

Kuřecí prsa plněné směsí zeleniny, sýru a šunky s brokolicovou omáčkou.


4.819x
60 min
3×

Postup přípravy

Brokolici rozdělíme na růžičky a necháme v osolené vodě projít varem. Osm větších růžiček si necháme na ozdobu a zbylou brokolici si rozdělíme na dvě části. Jednu rozdělíme na jednotlivé malé růžičky a druhou použijeme na omáčku. Mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Jednu mrkev nakrájíme na kostičky a zbylé necháme na ozdobu. Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme.

Šunku, sýr i brambory nastrouháme na struhadle nahrubo. Přidáme malé růžičky brokolice, kostičky mrkve i vejce a promícháme. Podle chuti přisolíme.

Kuřecí prsa rozřízneme do poloviny, položíme na fólii a opatrně naklepeme na tenký plátek. Osolíme, posypeme kořením a do středu rozdělíme připravenou náplň. Z plátků masa pomocí dlaně zformujeme měšec (fólii neodstraňujeme) a vrchní část svážeme nití.

Dáme vařit vodu a měšce ve vařící vodě 3 minuty povaříme. Pak odstraníme nit a stáhneme fólii. V předehřáté troubě pečeme v pekáčku vymazaném máslem 20 minut na 150 °C.

Z másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme ji vodou, promícháme a necháme 10 minut vařit. Pak přilijeme smetanu, brokolici a provaříme. Omáčku podle chuti osolíme a rozmixujeme.

Mrkve na ozdobu nakrájíme ozdobným nožem na dlouhé široké nudličky a rozdělíme je po obvodu na talíře. Doprostřed nalijeme omáčku a do ní posadíme kuřecí měšec a dvě růžičky brokolice.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí měšec

Zpět na recept