Kuřecí maso se šalvějí v sýrové omáčce

Recept na steak z kuřecího masa, jehož chuť obohatí nejen šalvěj, ale i výborná sýrová omáčka.


3.99x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a potřeme olejem. Dále osolíme, opepříme a na každý plátek připíchneme párátkem jeden šalvějový lístek. Nezapomeneme lehce zakápnout bílým vínem. Takto připravené steaky necháme marinovat zhruba 30 minut.

Poté si na pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme připravené kuřecí maso a opékáme do změknutí. Až jsou steaky měkké, maso vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku z masa nalijeme smetanu, do které přidáme nastrouhanou nivu a balkánský sýr, opepříme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.

Na talíř servírujeme kuřecí steaky, které přelijeme sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou je zelenina, případně opečené brambory.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso se šalvějí v sýrové omáčce

Zpět na recept