Kuřecí maso s cibulí

Jednoduchý recept na naložené kuřecí maso, ke kterému přidáme cibuli a slaninu.


4.537x
45 min
2×

Ingredience

2 kscibule
2 kskuřecí prsa
10 dkganglická slanina
1 lžíceolej na smažení

marináda

5 lžicolej
1 lžičkasůl
0.5 lžičkygrilovací koření
1 lžičkakoření na pečené kuře
0.5 lžičkymletý černý pepř
0.5 lžičkygyros koření
0.5 lžičkysměs sušených chilli papriček

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky.

Do mísy dáme olej, přidáme všechno koření a marinádu důkladně promícháme. Do marinády naložíme nakrájené maso, cibuli a slaninu. Poté mísu dáme alespoň na tři hodiny do lednice, lepší ale je nechat maso naložené přes noc.

Samotná příprava masa je velice rychlá a snadná. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje (více ne, protože olej je již v marinádě), přidáme naložené maso a opečeme ze všech stran.

Hotový pokrm podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso s cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká