Kuřecí maso s brokolicí a medem

Jednoduché a rychlé jídlo, ke kterému se hodí rýže nebo čínské nudle. Kuřecí maso s plátky brokolice, medovou omáčkou a kešu oříšky.


3.5141x
15 min
7×

Postup přípravy

Kuřecí maso podle potřeby vykostíme. Omyjeme je a nakrájíme je na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici taky nakrájíme na tenké plátky. Citron pořádně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a pak z něj vymačkáme šťávu.

Na rozpáleném oleji upečeme dozlatova kuřecí maso, které po 2 - 3 minutách z pánve vyjmeme. Nyní do ní vysypeme brokolici a česnek. Za stálého míchání smažíme zhruba 4 minuty.

Mezitím si připravíme omáčku. Do vývaru vmícháme med, škrob (maizenu), sůl a pepř. Připravenou směsí přelijeme restovanou zeleninu. Krátce provaříme, aby omáčka zhoustla a do pánve vrátíme maso. Ještě minutku dvě prohřejeme.

Zcela na konec přidáme citronovou kůru a šťávu, přisypeme oříšky a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso s brokolicí a medem

Zpět na recept