Vyzkoušejte recept na kuličky z kuřecího masa, které podáváme s fazolkmi a koprovou omáčkou.
400 g | kuřecí prsa |
70 g | zauzená slanina |
3 lžíce | mléko |
2 lžíce | olej |
1 ks | šalotka |
300 g | čerstvé fazolové lusky |
2 lžíce | máslo |
40 g | hladká mouka |
700 ml | slepičí vývar |
3 lžíce | čerstvý kopr |
100 ml | smetana na vaření 31% |
1 lžíce | umeocet |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý černý pepř |
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na kostičky a vše spolu jemně umeleme. Mletou směs ochutíme pepřem, zlehka osolíme, přidáme mléko, důkladně propracujeme a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet.
Fazolové lusky očistíme od stopek, nakrájíme na kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme asi 4 – 6 minut tak, aby byly akorát na skus. Poté fazolky slijeme a ihned zchladíme v ledové vodě.
Z odleženého mletého masa tvoříme kuličky, které opečeme na oleji ze všech stran dorůžova. Kuličky vyjmeme a odložíme stranou. K výpeku přidáme máslo, jakmile se rozpustí přisypeme jemně nasekanou šalotku, kterou necháme zesklovatět a následně přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme studeným kuřecím vývarem a zvolna vaříme 20 minut. Poté omáčku ochutíme solí, nasekaným koprem a umeoctem, vše krátce povaříme a nakonec přilijeme smetanu. Do hotové omáčky vložíme masové kuličky a fazolové lusky, vše prohřejeme a ihned servírujeme.
Kuřecí kuličky s fazolovými lusky a koprem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena