Kuřecí kroketky s indiánskou rýží

Kuřecí speciál dobrota plněná slaninou a podlitá vínem.


2.9853x
60 min

Postup přípravy

Indiánskou rýži (divokou) uvaříme podle návodu. Rýže by měla být akorát. Necháme ji vychladit.

Slaninu nakrájíme na drobné nudličky. Mrkev, celer, cibule a česnek očistíme a také nakrájíme na nudličky. Na pánvi zpěníme máslo s olejem a osmahneme na něm slaninu s cibulí, mrkví, celerem a česnekem. Směs necháme vychladit a smícháme ji s rýží a vínem.

Podle počtu porcí si připravíme čtverce alobalu a vymastíme je máslem nebo olejem.

Kuřecí stehna vykostíme, ale kůži necháme. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky stehen rozložíme slaninovou rýži. Kuřecí zavineme do roliček. Každou porci zabalíme do vymaštěného plátku alobalu a naskládáme do pekáčku. Kuřecí kroketky pečeme při 200 °C asi 30 minut.

Kuřecí kroketky s indiánskou rýží servírujeme horké a přímo v alobalu. Pozor na prsty. Směsí můžeme naplnit i sójové maso.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kroketky s indiánskou rýží

Zpět na recept