Vaření.czReceptyKuřecí kroketky s indiánskou rýží

Kuřecí kroketky s indiánskou rýží

Kuřecí speciál dobrota plněná slaninou a podlitá vínem.


2.9853x
60 min

Ingredience

náplň

6 stroužkůčesnek
1 lžičkamáslo
1 kscibule
2 ksmrkev
250 mlbílé víno
300 ganglická slanina
2 ksjarní cibulka
2 řapíkyřapíkatý celer
150 gindiánská rýže

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
4 kskuřecí stehno

Postup přípravy

Indiánskou rýži (divokou) uvaříme podle návodu. Rýže by měla být akorát. Necháme ji vychladit. Slaninu nakrájíme na drobné nudličky. Mrkev, celer, cibule a česnek očistíme a také nakrájíme na nudličky. Na pánvi zpěníme máslo s olejem a osmahneme na něm slaninu s cibulí, mrkví, celerem a česnekem. Směs necháme vychladit a smícháme ji s rýží a vínem. Podle počtu porcí si připravíme čtverce alobalu a vymastíme je máslem nebo olejem. Kuřecí stehna vykostíme, ale kůži necháme. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky stehen rozložíme slaninovou rýži. Kuřecí zavineme do roliček. Každou porci zabalíme do vymaštěného plátku alobalu a naskládáme do pekáčku. Kuřecí kroketky pečeme při 200 °C asi 30 minut. Kuřecí kroketky s indiánskou rýží servírujeme horké a přímo v alobalu. Pozor na prsty. Směsí můžeme naplnit i sójové maso.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí kroketky s indiánskou rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena