Vaření.czReceptyKuřecí křidélka po korejsku

Kuřecí křidélka po korejsku

Výborná chuť smažených kuřecích křidélek připravených v marinádě. Nenáročný recept.


4.04x
60 min

Ingredience

500 gkuřecí křídélka

marináda

0.5 lžícečesnek
2 špetkysůl
0.33 lžícemletý zázvor
2 lžícerýžové víno

na obalení

0.5 hrnkusolamyl

omáčka

0.2 hrnkuvoda
1 lžícemed
2 lžícebílé víno
2 lžícesójová omáčka
0.33 lžícemletý zázvor
3 kssušené rajče
1 lžíceústřicová omáčka
1 lžícetřtinový cukr

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Dobře očištěná kuřecí křidélka opláchneme a dobře osušíme. Pro lepší smažení každé křidélko trošku nařízneme v kloubu. Suroviny na marinádu promícháme - tedy rýžové víno (můžeme použít i klasické suché bílé víno), mletý zázvor, sůl a najemno nasekaný česnek. Křidélka obalíme v marinádě a necháme je na 30 minut odpočinout. Suroviny na omáčku - sušené rajče nasekané najemno, sójovou a ústřicovou omáčku, bílé víno, med, cukr, mletý zázvor a vodu svaříme do zhoustnutí. Bramborovou moučku vložíme do pytlíku s kuřecími křidélky a pytlíkem zatřepeme. Křidélka se tak obalí. Zkontrolujeme, zda jsou ze všech stran dobře obalená. Kuřecí křidélka osmažíme v připraveném oleji ze všech stran a uložíme ihned na papírový ubrousek. Tímto způsobem křidélka osmažíme dvakrát. Budou mít lepší chuť a budou křupavější. Dvakrát osmažená kuřecí křidélka dobře potřeme připravenou omáčkou. Kuřecí křidélka po korejsku podáváme ihned s oblíbenou přílohou (vařeným bramborem), nebo jen s čerstvým pečivem.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí křidélka po korejsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena