Vaření.czReceptyKuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou

Kuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou

Rychlý a velmi chutný oběd, který lze připravit nejen rodině, ale také hostům.


3.0277x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Maso promícháme s kořením na čínu, solamylem a olivovým olejem. Necháme v míse uležet. Do osolené vody si dáme vařit rýži. Vaříme ji podle návodu. Zeleninu očistíme. Papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a sladké zelí na proužky. Je-li rýže již téměř měkká, rozpálíme si ve wok pánvi dvě lžíce oleje. Přidáme připravené maso a zprudka orestujeme. Při restovámí maso prohazujeme dřevěnými obracečkami. Jakmile se maso ze všech stran zatáhne, přidáme nakrájenou zeleninu a pokrájený česnek. Také posypeme jemně mletým tymiánem s bazalkou. Opět chvíli restujeme za častého obracení. Nedusíme a ničím nepodléváme, maso zůstane dobře šťavnaté. Na talíře si naservírujeme rýži, přidáme maso se zeleninou a ozdobíme červeným rajským jablíčkem nebo červenou paprikou.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena