Kuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou

Rychlý a velmi chutný oběd, který lze připravit nejen rodině, ale také hostům.


3.0277x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Maso promícháme s kořením na čínu, solamylem a olivovým olejem. Necháme v míse uležet.

Do osolené vody si dáme vařit rýži. Vaříme ji podle návodu.

Zeleninu očistíme. Papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a sladké zelí na proužky.

Je-li rýže již téměř měkká, rozpálíme si ve wok pánvi dvě lžíce oleje. Přidáme připravené maso a zprudka orestujeme. Při restovámí maso prohazujeme dřevěnými obracečkami.

Jakmile se maso ze všech stran zatáhne, přidáme nakrájenou zeleninu a pokrájený česnek. Také posypeme jemně mletým tymiánem s bazalkou.
Opět chvíli restujeme za častého obracení. Nedusíme a ničím nepodléváme, maso zůstane dobře šťavnaté.

Na talíře si naservírujeme rýži, přidáme maso se zeleninou a ozdobíme červeným rajským jablíčkem nebo červenou paprikou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou

Zpět na recept