Kuřecí kousky se zelenými fazolkami

Recept na zdravý a chutný pokrm z horních kuřecích stehýnek, které podáváme s fazolovými lusky.


4.623x
45 min

Postup přípravy

Horní kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme a vykostíme. Kůži zlehka nařízneme a řádně prosolíme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Fazolové lusky zbavíme stopek a postranních vláken.

Slaninu rozškvaříme, vložíme fazolové lusky, které podlijeme velmi malým množstvím vývaru, zakapeme citronovou šťávou a zakryté dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Kuřecí stehna pečeme na oleji nejdříve kůží dolů. Jakmile bude kůže propečená dozlatova, maso otočíme a již jen krátce dopečeme.

Kousky propečených stehen rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme teplými fazolkami a podáváme s pečenými bylinkovými bramborami. Vhodným doplňkem ke kuřecím kouskům se zelenými fazolkami je rajčatový salát se smetanou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky se zelenými fazolkami

Zpět na recept