Vaření.czReceptyKuřecí kousky se zelenými fazolkami

Kuřecí kousky se zelenými fazolkami

Recept na zdravý a chutný pokrm z horních kuřecích stehýnek, které podáváme s fazolovými lusky.


4.623x
45 min

Ingredience

25 gslanina
citronová šťáva
300 gzelené fazolové lusky
4 kshorní kuřecí stehýnka

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Horní kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme a vykostíme. Kůži zlehka nařízneme a řádně prosolíme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Fazolové lusky zbavíme stopek a postranních vláken. Slaninu rozškvaříme, vložíme fazolové lusky, které podlijeme velmi malým množstvím vývaru, zakapeme citronovou šťávou a zakryté dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme. Kuřecí stehna pečeme na oleji nejdříve kůží dolů. Jakmile bude kůže propečená dozlatova, maso otočíme a již jen krátce dopečeme. Kousky propečených stehen rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme teplými fazolkami a podáváme s pečenými bylinkovými bramborami. Vhodným doplňkem ke kuřecím kouskům se zelenými fazolkami je rajčatový salát se smetanou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky se zelenými fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena