Kuřecí kousky se žampiony na víně

Recept na dušené kuřecí kousky ve výborném sosu se žampiony s jemnou chutí česneku, rajčat a pažitky.


4.58x
90 min

Postup přípravy

Celé kuře omyjeme, očistíme a spolu s kůží a kostmi rozporcujeme na malé kousky. Oloupaný česnek jemně usekáme a žampiony nakrájíme na plátky.

Na oleji zprudka opečeme kousky kuřete ze všech stran dozlatova. Potom je osolíme, opepříme a vysmahlou šťávu zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vínem a velmi zvolna dusíme přibližně 45 minut doměkka. Pak k masu přidáme usekanou pažitku, česnek, žampiony a rajčatový protlak. Směs podle potřeby podléváme vývarem a dusíme ještě 15 - 20 minut. Hotový pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Dušené kuřecí kousky se žampiony podáváme s rýží nebo těstovinami.




user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky se žampiony na víně

Zpět na recept