Kuřecí kousky s parmezánovou krustou

Mini řízečky připravované v troubě a obalené v aromatickém parmazánu slibují dokonalý chuťový zážitek!


4.010x
30 min

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 220 °C. Kuřecí řízky si nakrájíme na kousky zhruba o velikosti 5 cm.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej v misce s rozpuštěným máslem.

V jiné misce si smícháme strouhanku, parmezán, nasekanou petrželku, sůl, pepř a italské koření, což je směs oregana, rozmarýnu, bazalky, tymiánu a česneku.

Kuřecí kousky nejprve namočíme do máslového dipu, následně je obalíme v ochucené strouhance. Obalené kousky rovnáme do zapékací misky a přelijeme je zbývajícím česnekovým máslem.

Vše pečeme odkryté a zprudka asi 15 minut, průběžne kontrolujeme, aby se maso nepřipalovalo.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky s parmezánovou krustou

Zpět na recept