Kuřecí kebab

Recept na šišky z mletého kuřecího masa se slaninou a česnekem. Pokrm podáváme s pórkovou smaženou slámou.


3.961x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, odkrojíme dva kusy asi 5 cm dlouhé a podélně je nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme. Petrželku jemně usekáme.

Kuřecí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme. Osolíme a ochutíme pepřem, čubricou a kmínem. Zalijeme pivem a vmícháme škrobovou moučku, strouhanou housku a petrželovou nať. Směs řádně prohněteme a necháme 15 minut v lednici rozležet.

Mokrýma rukama tvoříme šišky, které zvolna pečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Hotové kebaby uchováme na teple. Nakonec ve výpeku osmažíme proužky pórku dorůžova.

Kuřecí kebaby rozdělíme na porce, posypeme osmaženým pórkem a podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kebab

Zpět na recept