Kuřecí kebab

Recept na šišky z mletého kuřecího masa se slaninou a česnekem. Pokrm podáváme s pórkovou smaženou slámou.


3.961x
45 min

Ingredience

30 gslanina
4 stroužkyčesnek
0.75 dlpivo
500 gkuřecí prsa
2 lžíceškrobová moučka
1 hrstčerstvá petrželka
2 lžícestrouhaná houska

podle potřeby

olej
pórek (bílá část)

podle chuti

sůl
1 špetkamletý římský kmín
mletý černý pepř
1 špetkakoření čubrica

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, odkrojíme dva kusy asi 5 cm dlouhé a podélně je nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme. Petrželku jemně usekáme. Kuřecí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme. Osolíme a ochutíme pepřem, čubricou a kmínem. Zalijeme pivem a vmícháme škrobovou moučku, strouhanou housku a petrželovou nať. Směs řádně prohněteme a necháme 15 minut v lednici rozležet. Mokrýma rukama tvoříme šišky, které zvolna pečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Hotové kebaby uchováme na teple. Nakonec ve výpeku osmažíme proužky pórku dorůžova. Kuřecí kebaby rozdělíme na porce, posypeme osmaženým pórkem a podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí kebab

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena