Kuřecí kapsa na houbách

Kuřecí prsa plněná špenátovou směsí a dušená na houbách.


3.3131x
60 min

Postup přípravy

Větší kuřecí prsa opláchneme, necháme okapat a odložíme na prkénko.

Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme. Přidáme nakrájený mražený špenát a necháme rozpustit za občasného míchání. Přidáme vegetu podle chuti, špetku soli a vejce, která do špenátu pečlivě vmícháme.

Hotový špenát by měl být sušší a měl by se lehce lepit. Špenát odstavíme a přesypeme do větší mísy, kde jej necháme vychladnout.

Kuřecí maso nařízneme, zevnitř okořeníme pepřem a grilovacím kořením, nandáme porci vychladlého špenátu a kapsu sepneme párátky. Takto připravené kapsy ještě okořeníme vegetou.

V hlubší pánvi s poklicí nebo v kastrolu, rozehřejeme olej a kapsy zprudka opečeme. Přidáme očištěné a nakrájené houby, podlejeme vodou a dusíme doměkka. Omáčku můžeme zahustit solamylem.

Hotové kapsy šikmo nařízneme, rozložíme na talíř, přelijeme lžící omáčky s houbami a přidáme kopeček zbylého špenátu. Podáváme s pečenými bramborovými kostkami, nebo s hranolky. Přidat můžeme čerstvou zeleninu.

Nejvhodnější nápoj k tomuto pokrmu je kvalitní světlé pivo, nebo červené víno.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kapsa na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.