Kuřecí játra na pórku

Snadný recept na přípravu kuřecích jater s cibulí, česnekem a pórkem.


5.02x
35 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme od blanek, propláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky, které obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na jemné nudličky a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno.

V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme játra a orestujeme je z obou stran dozlatova. Pak játra naběračkou vyndáme na talíř. Teplotu snížime na polovinu, přidáme cibuli, česnek a pórek a vše zvolna za častého míchání opékáme doměkka.

Pak játra vrátíme zpět do pánve k zelenině, zvýšíme teplotu na maximum a přidáme lžíci sladkého kečupu. Vše promícháme, zalijeme vývarem a necháme zvolna povařit vařit asi 5 minut. Nakonec postupně vmícháme studené máslo a játra dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Kuřecí játra na pórku rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je rýže nebo chleba.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí játra na pórku

Zpět na recept