Kuřecí játra na pórku

Snadný recept na přípravu kuřecích jater s cibulí, česnekem a pórkem.


5.02x
35 min
1×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
3 lžičkymáslo
1 kscibule
1 kspórek
600 gkuřecí játra

podle chuti

sůl
1 lžícekečup
1 lžícečerstvá petrželka
mletý černý pepř

podle potřeby

1 šálekvývar
2 lžícesádlo
hladká mouka

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme od blanek, propláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky, které obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na jemné nudličky a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno.

V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme játra a orestujeme je z obou stran dozlatova. Pak játra naběračkou vyndáme na talíř. Teplotu snížime na polovinu, přidáme cibuli, česnek a pórek a vše zvolna za častého míchání opékáme doměkka.

Pak játra vrátíme zpět do pánve k zelenině, zvýšíme teplotu na maximum a přidáme lžíci sladkého kečupu. Vše promícháme, zalijeme vývarem a necháme zvolna povařit vařit asi 5 minut. Nakonec postupně vmícháme studené máslo a játra dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Kuřecí játra na pórku rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je rýže nebo chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí játra na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká