Vaření.czReceptyKuřecí játra na pórku s hráškem

Kuřecí játra na pórku s hráškem

Kuřecí játra s polosladkou thajskou sójovou omáčkou na pórku a se zeleným hráškem.


3.1119x
60 min

Postup přípravy

Játra zbavíme balastu, vložíme do misky a zakapeme sójovou omáčkou. Důkladně promícháme a uložíme do chladu. Hrášek dáme do 1l vody, přidáme 1lžičku sol a vaříme jen 6 minut. Pak hrášek slejeme a necháme v sítě okapaný při pokojové teplotě. Na kvalitní rastrované pánvi rozpálíme olej na maximum. Vložíme játra a rychle obracíme. Do 15 sekund vyjmeme na savý papír. Do toho,co zbylo na rastrované pánvi přidáme hrášek. Lehce orestrujeme. Smícháme hrášek a játra. Dáme do tepla. Nejlepší pórek je v průměru do 3cm u kořene. Z pórku zpracujeme pouze bílou část, kterou po očištění nakrájíme na 0,5 cm plátky a rozebereme na kolečka. Pórek lehce osmahneme na výpeku v rastované pánvi. Na talíř dáme játra s hrášekem a sypeme kolečky pórku. Kuřecí játra se někdy při přípravě rozpadnou na kaši. Sójová omáčka tomu zabrání a játra zůstanou krásně tvarovaná. Ručím, nebudou tvrdá, i když každý má jinou chuť.
user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí játra na pórku s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena