Kuřecí játra na pórku s hráškem

Kuřecí játra s polosladkou thajskou sójovou omáčkou na pórku a se zeleným hráškem.


3.1119x
60 min

Postup přípravy

Játra zbavíme balastu, vložíme do misky a zakapeme sójovou omáčkou. Důkladně promícháme a uložíme do chladu.

Hrášek dáme do 1l vody, přidáme 1lžičku sol a vaříme jen 6 minut. Pak hrášek slejeme a necháme v sítě okapaný při pokojové teplotě.

Na kvalitní rastrované pánvi rozpálíme olej na maximum. Vložíme játra a rychle obracíme. Do 15 sekund vyjmeme na savý papír. Do toho,co zbylo na rastrované pánvi přidáme hrášek. Lehce orestrujeme.

Smícháme hrášek a játra. Dáme do tepla.

Nejlepší pórek je v průměru do 3cm u kořene. Z pórku zpracujeme pouze bílou část, kterou po očištění nakrájíme na 0,5 cm plátky a rozebereme na kolečka. Pórek lehce osmahneme na výpeku v rastované pánvi.

Na talíř dáme játra s hrášekem a sypeme kolečky pórku. Kuřecí játra se někdy při přípravě rozpadnou na kaši. Sójová omáčka tomu zabrání a játra zůstanou krásně tvarovaná. Ručím, nebudou tvrdá, i když každý má jinou chuť.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí játra na pórku s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena