Kuřecí játra na jehle

Marinovaná kuřecí játra s chutí tymiánu a česneku, která grilujeme společně s klobásou, paprikou a cibulí. Recept se bude hodit při posezení s přáteli.


4.713x
45 min
1×

Ingredience

100 gšpek
1 ksčervená paprika
1 ksčervená cibule
500 gkuřecí játra
1 ksgrilovací klobása

marináda

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
4 snítkyčerstvý tymián
2 lžícesladký kečup

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Játra očistíme od blan, omyjeme, osušíme a opepříme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme s kečupem, olejem a nasekanými lístky tymiánu. Do této marinády játra naložíme a necháme v chladu rozležet. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na klínky a omytou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverce. Klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a špek pokrájíme na kousky. Na grilovací jehly střídavě napichujeme papriku, klobásu, cibuli, játra, špek a opět cibuli. Postup opakujeme až do vypotřebování všech surovin a pak grilujeme při střední teplotě doměkka. Během pečení jehly otáčíme a potíráme olejem. Kuřecí játra na jehle podáváme s grilovanou cuketou, opečeným bramborem a bylinkovým nebo česnekovým dipem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí játra na jehle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena