Vaření.czReceptyKuřecí gulášová polévka

Kuřecí gulášová polévka

Recept na netradiční gulášovou polévku z kuřecích stehenních řízků se žampióny. Podáváme s chlebem nebo ještě lépe s česnekovými topinkami.


2.597x
45 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 špetkasůl
100 gžampióny
3 lžícesádlo
2 lžícerajčatový protlak
2 dlvíno bílé
1 špetkapepř
500 mldrůbeží vývar
4 kskuřecí stehna vykoštěná
1 kscibule velká
2 lžícepaprika sladká mletá
petželka

podle chuti

majoránka
chilli paprika mletá

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky omyjeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme. V hrnci rozpustíme sádlo na kterém orestujeme cibuli, vhodíme maso a za stálého míchání na mírném ohni opékáme. Přidáme žampióny . Vmícháme červenou sladkou papriku, česnek, chilli papriku a ještě chvilku restuje. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Nyní přidáme 2 lžíce rajského protlaku, 2 dl vína a půl litru drůbežího vývaru. Povaříme asi 5 minut a dochutíme solí, pepřem a podle oblíbenosti majoránkou. Zdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí gulášová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena