Kuřecí guláš nadivoko

Smetanové kuře nadivoko.


3.01016x
30 min

Postup přípravy

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Maso nakrájíme na kousky a osolíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Vsypeme osolené maso a směs dusíme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kousky.

Měkké kuřecí maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpkeu vložíme kořenovou zeleninu, koření, zalijeme vývarem a dusíme, než je zelenina měkka.

Šťávu se zeleninou propasírujeme nebo rozmixujeme, nalijeme na měkké maso, zalijeme smetanou, provaříme a podle chuti zakapeme citronovou šťávou.

Kuřecí guláš na divoko podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo brambory podle chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí guláš nadivoko

Zpět na recept