Kuřecí drůbky na paprice

Dušená kuřecí srdíčka a žaludky v paprikové omáčce.


4.520x
90 min
2×

Ingredience

3 lžícepetrželka
1 ksvelká cibule
3 lžícehladká mouka
150 mlzakysaná smetana
1 lžícerajský protlak
1 lžícemletá sladká paprika
500 gkuřecí srdíčka
500 gkuřecí žaludky

podle chuti

sůl
4 kuličkynové koření
8 kuličekcelý černý pepř

podle potřeby

2 lžícemáslo
1500 mlzeleninový vývar z kostky

Postup přípravy

Kuřecí žaludky a srdíčka očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem z kostky, přidáme celý pepř a nové koření. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku omyjeme a jemně usekáme. Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi, na mírném ohni, rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibulku a zvolna ji orestujeme do světle žluté barvy. Potom vmícháme jednu rovnou lžíci sladké mleté papriky, rychle promícháme a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání směs ještě asi 1 minutu restujeme, potom ji odstavíme a necháme vychladnout. Jakmile jsou kuřecí drůbky měkké, vývar přecedíme a zahustíme cibulovou jíškou. Přidáme rajčatový protlak a opět zvolna povaříme asi 20 minut. Nakonec do omáčky vložíme měkké drůbky a usekanou petrželku. Kuřecí drůbky na paprice podáváme s těstovinami, zdobíme lžící zakysané smetany a petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí drůbky na paprice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena