Kuřecí drůbky na paprice

Dušená kuřecí srdíčka a žaludky v paprikové omáčce.


4.520x
90 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí žaludky a srdíčka očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem z kostky, přidáme celý pepř a nové koření. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka.

Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku omyjeme a jemně usekáme.

Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi, na mírném ohni, rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibulku a zvolna ji orestujeme do světle žluté barvy. Potom vmícháme jednu rovnou lžíci sladké mleté papriky, rychle promícháme a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání směs ještě asi 1 minutu restujeme, potom ji odstavíme a necháme vychladnout.

Jakmile jsou kuřecí drůbky měkké, vývar přecedíme a zahustíme cibulovou jíškou. Přidáme rajčatový protlak a opět zvolna povaříme asi 20 minut. Nakonec do omáčky vložíme měkké drůbky a usekanou petrželku.

Kuřecí drůbky na paprice podáváme s těstovinami, zdobíme lžící zakysané smetany a petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí drůbky na paprice

Zpět na recept