Vaření.czReceptyKuřecí čtvrtky na medu a pepři

Kuřecí čtvrtky na medu a pepři

Kuře sypané pepřem a marinované v medu.


4.319x
0
2×

Postup přípravy

Asi 3 - 4 hodiny před vlastním pečením kuřecí čtvrtky propícháme (jako bychom je chtěli prošpikovat). Celý bílý pepř roztlučeme v hmoždíři nebo vložíme do mikrotenového sáčku a rozbijeme ho paličkou na maso. Drceným pepřem posypeme maso a vetkáme ho i do děr. Pak maso naskládáme do mísy a polijeme teplým rozehřátým medem (lžíce medu by měly být vrchovaté). Necháme při pokojové teplotě hodinu marinovat, potom čtvrtky otočíme a uložíme na zbytek doby do chladničky. Cibuli nakrájíme na kolečka, prsty rozdělíme na jednotlivé "kruhy" a orestujeme v pekáči na rozehřátém oleji. Na cibuli naskládáme kuřecí čtvrtky, jemně je posypeme solí a přelijeme zbylým medem z marinování. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Pak poklop odstraníme a dopečeme ještě 10 minut, aby kuře dostalo tmavou medovou křupavou kůrčičku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí čtvrtky na medu a pepři

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena