Kuřecí čtvrtky na medu a pepři

Kuře sypané pepřem a marinované v medu.


4.319x
0
2×

Postup přípravy

Asi 3 - 4 hodiny před vlastním pečením kuřecí čtvrtky propícháme (jako bychom je chtěli prošpikovat). Celý bílý pepř roztlučeme v hmoždíři nebo vložíme do mikrotenového sáčku a rozbijeme ho paličkou na maso.

Drceným pepřem posypeme maso a vetkáme ho i do děr. Pak maso naskládáme do mísy a polijeme teplým rozehřátým medem (lžíce medu by měly být vrchovaté). Necháme při pokojové teplotě hodinu marinovat, potom čtvrtky otočíme a uložíme na zbytek doby do chladničky.

Cibuli nakrájíme na kolečka, prsty rozdělíme na jednotlivé "kruhy" a orestujeme v pekáči na rozehřátém oleji. Na cibuli naskládáme kuřecí čtvrtky, jemně je posypeme solí a přelijeme zbylým medem z marinování.

Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Pak poklop odstraníme a dopečeme ještě 10 minut, aby kuře dostalo tmavou medovou křupavou kůrčičku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí čtvrtky na medu a pepři

Zpět na recept