Kuřecí aspik

Lehké letní pohoštění.


3.0111x
75 min

Ingredience

sůl
1 špetkatymián
1.4 lvoda
1 kskuře
koriandr
2 lístkybobkový list
4 kuličkynové koření
8 kuličekcelý pepř
mletý černý pepř
1 sklenicesterilovaná zelenina
2 kostkyslepičí bujón

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu (necháme si 6 lžic stranou na želatinu), osolíme, přidáme koření, bujón, kuře a uvaříme.

Kůži sundáme a umeleme, maso nakrájíme na větší kousky, vývar scedíme.

Želatinu přelijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. 6 dl vývaru přivedeme k varu, odstavíme, vložíme namočenou želatinu a mícháme do hladkého rozpuštění. Smícháme s masem, umletou kůží a nasekanou sterilovanou zeleninou (můžeme vynechat).

Důkladně promíchanou směs nalijeme do formy a dáme do lednice ztuhnout.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí aspik

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena