Kuře zeleninový mumraj

Recept na výborné kuře na zelenině. Chutné a nenáročné.


3.612x
10 min
1×

Postup přípravy

Do pekáčku dáme jakoukoliv očištěnou zeleninu, co doma najdeme. Od cibule, česneku, mrkve, petržele až třeba po cuketu. Může být zelenina čerstvá i mražená.

Na zeleninu nebo mezi zeleninu položíme porce kuřete. Může být i jiná obměna masa - ryba či krůtí. Vezmeme půlku másla nebo stejné množství margarínu a různě poklademe na zeleninu. Vše zalijeme sladkým kečupem. Maso předtím můžeme samozřejmě ochutit kořením nebo jen solí. Množství kečupu záleží na chuti. Odhadem je to množství 1,5 čajového hrnku. Komu chutná ostrá chuť přikoření nebo použije kečup ostrý. Kuře zeleninový mumraj dáme péct do trouby na 200 °C zhruba na 45 minut. Na masu se vytvoří krásná křupavá kůžička a zelenina změkne ve vynikající směs.

Kuře zeleninový mumraj podáváme se zeleninou. Přílohu volíme podle chuti, dobré jsou brambory i hranolky. Zeleninu lze stejně připravit i bez masa. Získáme tak pokrm pro vegetariány.
user-icon

autor atrámek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře zeleninový mumraj

Zpět na recept