Kuře z Prováns

Kuře dušené na domácí směsi bylinek doplníme o bílé víno.


4.812x
60 min

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na 8 dílků a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.

Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, cibulky rozpůlíme. Olivy necháme okapat a podélně je přepůlíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Všechno smícháme s bylinkami, kořením, vínem i vodou.

Zálivku přidáme k masu a na středním plameni, přikryté poklicí, dusíme asi 45 minut. Nakonec kuře ochutíme solí a pepřem.

Jako příloha ke kuřeti z Prováns postačí bílý chléb nebo dušená rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře z Prováns

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská