Kuře z Prováns

Kuře dušené na domácí směsi bylinek doplníme o bílé víno.


4.812x
60 min

Ingredience

sůl
3 lžíceolivový olej
mletý pepř
1 kskuře (1300g)

zálivka

4 stroužkyčesnek
0.5 lžičkytymián
125 mlvoda
0.5 lžičkyrozmarýn
1 špetkašafrán
0.5 lžičkyestragon
2 lístkybobkový list
125 mlbílé víno
8 ksjarní cibulka
8 kscherry rajče
120 mlolivy s papričkou

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na 8 dílků a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, cibulky rozpůlíme. Olivy necháme okapat a podélně je přepůlíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Všechno smícháme s bylinkami, kořením, vínem i vodou. Zálivku přidáme k masu a na středním plameni, přikryté poklicí, dusíme asi 45 minut. Nakonec kuře ochutíme solí a pepřem. Jako příloha ke kuřeti z Prováns postačí bílý chléb nebo dušená rýže.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře z Prováns

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena