Cibuli, mrkev a celer očistíme. Cibuli pokrájíme na tenčí kolečka, mrkev a celer nastrouháme na jemno. Rozinky namočíme na 30 minut do teplé vody, potom scedíme a necháme odkapat od vody. Pomeranč omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme na jemno a vytlačíme pomerančovou šťávu. Připravíme římský kmín a otevřeme kvalitní suché bílé víno.
Do hrnce nalijeme pomerančovou šťávu a víno, přidáme cibuli, nastrouhanou mrkev s nastrouhaným celerem a přivedeme do varu. Přidáme kuřecí stehna, která jsme 2 hodiny předtím pořádně nasolili. Přidáme mletou sladkou papriku, čerstvě mletý černý pepř, dosolíme a promícháme. Plamen stáhneme na minimum a přikryté pokličkou pomalu dusíme asi 40 minut.
Stehna vybereme, dáme do pekáčku, posypeme římským kmínem, přelijeme olejem a vložíme péct do trouby. Pomeranč vyfiletujeme a pokrájíme na kousky. Do šťávy po dušení kuřecích stehen přidáme scezené rozinky, nastrouhanou pomerančovou kůru a kousky pomeranče. Necháme celé projít varem spolu ještě 5 minut.
Stehna pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut. Čas závisí od toho, jak peče vaše trouba. Na talíř položíme upečené horké kuřecí stehno a podlijeme šťávou z dušení.
Kuře z Jaffy podáváme s dušenou rýží, hlávkovým salátem a plátkem pomeranče. Šťáva má úžasnou chuť vína, pomerančové šťávy a pomerančové kůry, výborně harmonizuje s chutí rozinek, zeleniny a použitého koření a výborně ladí s takto připravenými kuřecími stehýnky.