Kuře ve smetanovo-rajské omáčce

Recept na dušené kuře se smetanovou omáčkou.


4.914x
60 min
3×

Ingredience

1 lžícesůl
1 lžičkamletý pepř
1 kskuře (1,3kg)

omáčka

3 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
1 kscitron
4 lžícerajčatový protlak
250 mlkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 ksvětší cibule
250 mlslepičí vývar
1 lžícemletá sladká paprika

na ozdobu

4 snítkykadeřavá petrželka

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na porce, osolíme i opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.

Dílky kuřete opečeme na rozehřátém másle ze všech stran a udržujeme je teplé. Do výpeku dáme orestovat česnek i cibuli. Poté vmícháme protlak, papriku, mouku a vše krátce osmahneme. Za stálého míchání přilijeme vývar (z kostky) a uvedeme do varu.

Do omáčky vmícháme citronovou kůru (větší proužky) a vložíme kuře. Zakryjeme poklicí a dusíme asi 45 minut. Měkké maso i citronovou kůru z omáčky vyjmeme.

Kysanou smetanu rozmícháme s 5 lžícemi omáčky a poté ji vmícháme do zbylé omáčky a prohřejeme - nevaříme! Podle chuti přisolíme.

Kuře rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky. Vhodnou přílohou ke kuřeti ve smetanovo-rajské omáčce je rýže nebo široké nudle.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře ve smetanovo-rajské omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká