Kuře vařené se smetanovou omáčkou

Netradičně upravené kuře s kapary a smetanovou omáčkou.


3.01147x
60 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a podle potřeby jej naporcujeme. Kuře vložíme do tlakového hrnce. Přilijeme trochu vody a osolíme. Hrnec uzavřeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo tlakový hrnec ochladíme a otevřeme.

Během vaření kuřete si připravíme z másla a jíšky světlou jíšku. Tu pak provaříme s trochou vody a přidáme vývar z kuřete.

Kapary propláchneme a přidáme do základu omáčky. Přilijeme smetanu a omáčku svaříme na potřebnou hustotu. Nebo jak ji máme rádi hustou. Ochutíme ji citronovou šťávou a osolíme.

Vařené kuře podáváme s rýží nebo brambory a přeléváme smetanovou omáčkou s kapary.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře vařené se smetanovou omáčkou

Zpět na recept