Kuře vařené se smetanovou omáčkou

Netradičně upravené kuře s kapary a smetanovou omáčkou.


3.01147x
60 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a podle potřeby jej naporcujeme. Kuře vložíme do tlakového hrnce. Přilijeme trochu vody a osolíme. Hrnec uzavřeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo tlakový hrnec ochladíme a otevřeme.

Během vaření kuřete si připravíme z másla a jíšky světlou jíšku. Tu pak provaříme s trochou vody a přidáme vývar z kuřete.

Kapary propláchneme a přidáme do základu omáčky. Přilijeme smetanu a omáčku svaříme na potřebnou hustotu. Nebo jak ji máme rádi hustou. Ochutíme ji citronovou šťávou a osolíme.

Vařené kuře podáváme s rýží nebo brambory a přeléváme smetanovou omáčkou s kapary.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře vařené se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.