Vaření.czReceptyKuře vařené se smetanovou omáčkou

Kuře vařené se smetanovou omáčkou

Netradičně upravené kuře s kapary a smetanovou omáčkou.


3.01147x
60 min

Postup přípravy

Kuře očistíme a podle potřeby jej naporcujeme. Kuře vložíme do tlakového hrnce. Přilijeme trochu vody a osolíme. Hrnec uzavřeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo tlakový hrnec ochladíme a otevřeme. Během vaření kuřete si připravíme z másla a jíšky světlou jíšku. Tu pak provaříme s trochou vody a přidáme vývar z kuřete. Kapary propláchneme a přidáme do základu omáčky. Přilijeme smetanu a omáčku svaříme na potřebnou hustotu. Nebo jak ji máme rádi hustou. Ochutíme ji citronovou šťávou a osolíme. Vařené kuře podáváme s rýží nebo brambory a přeléváme smetanovou omáčkou s kapary.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře vařené se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena