Kuře v parmezánové omáčce

Kuřecí parmezánová specialitka. Na tento recept je nejlepší uvařit si kuře předem.


2.91268x
60 min

Postup přípravy

Kuře a zeleninu očistíme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Kuře se zeleninou vložíme do hrnce s osolenou vodou a kuře uvařeníme doměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladit.

Vlažné kuře vykostíme a nakrájíme na dlouhé nudličky.

V kastrůlku rozehřejeme máslo. Orestujeme na něm mouku a vytvoříme tak světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem. Omáčku necháme dobře provařit, aby se vyvařily přípravné žmolky.

Parmazán a křen nastrouháme a odměříme potřebné množství - po jednom šálku. V šálku studeného vývaru rozmícháme žloutky a parmazán. Směs pak vlijeme do základu omáčky.

Nakonec k omáčce přidáme i strouhaný křen. Maso vložíme na 5 minut do omáčky, aby se prohřálo.

Horké kuře v parmezánové omáčce podáváme s rýží.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře v parmezánové omáčce

Zpět na recept