Kuře v parmezánové omáčce

Kuřecí parmezánová specialitka. Na tento recept je nejlepší uvařit si kuře předem.


2.91268x
60 min

Postup přípravy

Kuře a zeleninu očistíme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Kuře se zeleninou vložíme do hrnce s osolenou vodou a kuře uvařeníme doměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladit. Vlažné kuře vykostíme a nakrájíme na dlouhé nudličky. V kastrůlku rozehřejeme máslo. Orestujeme na něm mouku a vytvoříme tak světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem. Omáčku necháme dobře provařit, aby se vyvařily přípravné žmolky. Parmazán a křen nastrouháme a odměříme potřebné množství - po jednom šálku. V šálku studeného vývaru rozmícháme žloutky a parmazán. Směs pak vlijeme do základu omáčky. Nakonec k omáčce přidáme i strouhaný křen. Maso vložíme na 5 minut do omáčky, aby se prohřálo. Horké kuře v parmezánové omáčce podáváme s rýží.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře v parmezánové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena